فناوری شناختی|مخاطبان با معماری عصبمحور آشنا میشوند
این کتاب که مورد حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان قرار گرفته است، زمینه را برای آگاهی مخاطبان از کارکردهای معماری عصب محور فراهم میکند.
حمایت از تالیف، ترجمه، چاپ و انتشار کتاب ها و نشریات ترویجی در حوزه دانش علوم شناختی از سیاست های راهبردی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی برای ترویج و ارتقای دانش علوم شناختی در سطح جامعه محسوب می شود.
در مقدمه این کتاب ، معماری عصب محور شاخه جدیدی از علم اعصاب شناختی تعریف شده که به مطالعه کارکرد مغز انسان و نحوه تاثیرگذاری مغز و محرکهای آن در خصوص محیط می پردازد.
علوم محیطی به ویژه معماری از این قابلیت برخوردار است که از دستاوردهای نوین علوم زیستی در دستیابی به شناخت تجربیات انسانی در رابطه با محیط انسان ساخت بهره گرفته، فناوریها و ابزارهای نوین علوم اعصاب شناختی می تواند زمینه ای را فراهم سازد تا تاثیر معماری و محیط بر انسان و شرایط زیستی و ادراکی وی دقیق تر از پیش در جهت آسایش بیشتر انسان مورد استفاده قرار گیرد.
نویسنده این کتاب معتقد است معماری یک رشته منحصر به فرد چند وجهی است که ادراک، تخیل و بیان هنری را با دنیای فیزیکی ، نور و فرم – ساخت و ماده آن تلفیق می کند تا ساختمان هایی را ایجاد نماید که بشر در آن زندگی کرده و در حالت ایده آل رشد کند.
بر اساس این کتاب، علوم اعصاب شروع به درک ما از چگونگی کنترل فعالیت های بدن در مغز می کند و بر نحوه تفکر، حرکت ، درک ، یادگیری و به یادآوردن تاثیر می گذارد و یکی از خواص مغز انسان انعطاف پذیری عصبی است، بدین معناکه مغز ما هنگام یادگیری تغییر کرده و تا حدی در پاسخ به محیط ما نیز تغییر می کند.
این کتاب با مطرح کردن گونه های فضا، ریتم های شبانه روزی ، هوشیاری گیاهان و علوم اعصاب بینایی ، ذهن انسان و چگونگی تاثیر آن در فضاهای معماری سعی در تبیین علوم اعصاب شناختی و میزان ارتباط آن با معماری گام برمیدارد.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
24#
Send to friends